torsdag 14 juni 2007

Hallå

Som ansvarig för insamlingen vill jag tala några ord på vägen.
Sexuella övergrepp gör oss oerhört frustrerade och ledsna, precis som sidan pedofil.se upprört många. känslorna är många och svåra.
Dock jag vill be er tänka igenom era val av ord när ni signerar listan. Där finns många kommentarer som "död åt pedofilerna"," kastrering nu", osv.
Listorna är ett upprop för att stoppa pedofilin och barnpornografin på internet. Det är menat att listorna ska växa sig stora och ska skapa en förändring i samhället på många olika plan. Men som det ser ut idag kan jag inte ställa mig bakom allt som är med där. Jag kan uppriktigt sagt inte ge våra politiker en namninsamling som innehåller sådana hatiska uttryck som finns där. Meningen är inte att vi ska få utrymme att frodas i vårt hat eller uttrycka vårt förrakt, för då går vi miste om väldigt viktig saker, dels möjligheter till dialog och diskussion, dels en förankring bland många människor som vill ta avstånd från sådana yttranden (vi kallas för "mobben" på olika sidor på nätet, ett resultat av allt detta) och även det möte och den förståelse som behövs för att verkligen kunna göra konkreta saker åt sådana här problem.
Vill vi inte möta pedofilerna kommer allt att förbli detsamma. Man kan inte hjälpa till att förändra människor utan att acceptera och möta dem just där DE är, och därifrån gå vidare.
Ilska, förakt och hat ger inga konstruktiva lösningar, och jag vill bara att ni ska ha med er det som ett ord på vägen.

Och så ett positivt! Sidan "Manifest" på pedofil.se, som var den mest kränkande av de alla, har tagits bort.

/tabitha

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har inte haft några synpunkter på innehållet på pedofil.se. De ändringar som gjorts har gjorts av upphovsmannen/männen själva. Vi lägger oss aldrig i innehållet som publiceras sålänge det inte rör sig om uppenbara lagbrott, och något sådant har aldrig funnits på pedofil.se.

Jag tror du helt enkelt missförstått omdesignen och sammanslagningen av pedofil.se+pedofili.se.



//Gottfrid på PRQ

tabitha sa...

ja då missförstod jag, men nu har jag ändrat.

Per-Olof Hermansson sa...

Jag hittade sidan manifest när jag tittade idag, har kommenterat pedofili-siten på min blogg: www-kd-mark.blogspot.com
mvh
Per-Olof